donderdag 13 december 2012

Brood zonder kneden


Op internet zijn verschillende recepten te vinden voor brood zonder kneden. Ik wilde het altijd nog eens uitproberen. Bloem, water, gist en zout roeren en 18 uur laten rijzen.
Tussen een theedoek nog eens 2 uur laten rijzen en dan in een braadpan in de oven met deksel en een poosje zonder deksel.
Het resultaat is super! Een heerlijk luchtig brood.

En of het lekker was? Een paar hongerige kinderen en een half uur later was dit het resultaat:


4 opmerkingen:

Anoniem zei

kan dat ook in een ovenschaal van tuperware?

Klavertje Kleding zei

Hallo Julia,

Ik heb even op de site gekeken van Tupperware. Die schalen kunnen tot 250 graden, dus geschikt voor het broodbakken. Moet je wel een hoge hebben, omdat je eerst met deksel bakt en daarna zonder deksel.
Doordat je met het deksel erop bakt wordt het brood overal goed gaar.
Als je de oven voorverwarmt moet je de schaal al in de oven zetten zodat hij warm is als je het deeg erin doet. Succes.

groetjes Nel

Woon - Geluk zei

Wat lekker! Deze ga ik ook proberen van het weekend! Zal op internet nog even naar een recept zoeken voor de exacte tijden en temp voor het bakken :)

Anoniem zei

Bedankt,dat gaan we proberen

Julia