zaterdag 2 juli 2011

Wol verven met Kool-Aid

Omdat ik het patroon van de 'Aardbeientompoes' sok zo leuk vind, wil ik hem nog een keer breien. Maar dan in roodtinten. Ik had nog ecru wol liggen en heb dat geverfd in Kool-Aid. Dat is van dat limonade poeder. Twee zakjes strawberry en twee zakjes cherry.
Super leuk om te doen. De kleurstoffen worden helemaal door de wol opgenomen en je houdt helder water over. Erg grappig om te zien.

6 opmerkingen:

Margreeth zei

Wow gaaf!! ik heb daar echt nog nooit van gehoord!! Leuk project!! Je sokken zijn super! En deze worden vast nóg leuker ;-)

Fienke zei

Cool! Waar haal je die zakjes Kool- Aid dan? Ik heb een tijdje in Amerika gewoond en ken het daarvan, maar wist niet dat het hier te krijgen was. Zo heerlijk chemisch spul, waarvan je tanden uit je mond vallen, haha. Misschien kan ik het maar beter niet weten waar je het kan halen, hihi.
Groeten Renate

Klavertje Kleding zei

Hoi Renate,

Die heb ik bij Craft4you besteld. Dat zijn die zonder suiker, geschikt dus voor wol verven. Heb jij die echt gedronken? M'n vingers zien er nog rood van, wat een chemisch goedje zeg. Heb geen slokje geproefd...

Grt. Nel

Line zei

Aarbreien met kersen, een geslaagde combinatie zeker voor de aarbeidentompoes, nu nog breien

Fienke zei

Ja het is echt heel erg fout spul, maar wel lekker. Je moet er zeker ook geen liters van drinken.
Groeten,
Renate

Elizabeth zei

Wat een gaaf idee.. je zou het ook kunnen gebruiken voor mijn windlichtidee -zie www.alles-vanellis.blogspot.com bij 3 mei 2011.
om het water te kleuren bedoel ik. Trouwens, wat een gezellige dingen maak je. Heel mooi allemaal.