vrijdag 25 juni 2010

Topje Burda, nu op model

Nog even snel wat foto's met het topje aan.
Aan de voorkant vind ik het wel leuk staan, maar aan de achterkant is het net een tent!
Als ik het topje nog eens maak (die kans is trouwens zeeeeer klein) dan neem ik twee keer de voorpas en laat de achterpas vervallen, die is namelijk een stuk breder dan de voorpas.
Ga nu maar een elastiekje door het boord rijgen aan de bovenkant van de achterkant en dan vind ik het prima zo voor de vakantie.

6 opmerkingen:

Stina zei

Ja ji hebt idd gelijk, misschien is dat wel een idee ja om er stiek door heen te rijgen, stofje vindt ik leuk;]

Gera zei

Van voren staat het heel leuk, vind het ook een mooi stofje.
Ga het model als jurkje maken, bedankt voor de tip van het achterpand.
Met een elastiekje zal het al een stuk beter gaan.

groetjes, Gera

Zussies zei

Ik vind het een leuke top geworden. Bij mij is het achterpasje maar 2 cm breder. Heb je wel het goede patroon deel genomen? Ik had me daar nl.zelf ook in vergist en kwam er gelukkig op tijd achter.

Klavertje Kleding zei

Hoi Jenny,

Heb net gelijk even gekeken. Patroondelen 2 en 4 als ik goed gekeken heb. Daar zit 2 cm verschil tussen voor een halve pas, dat is dan toch 4 cm voor de hele pas?

Groetjes Nel

Jessica zei

Nu ben ik wel heel erg benieuwd geworden. Ik wilde ook het topje en jurkje gaan maken en zal heel goed op de breedtes van de passen letten. Misschien een maatje kleiner nemen en dan verlengen. In ieder geval wordt het nameten, dat weet ik nu wel.

Klopt het trouwens dat de Burda kindermode altijd ruim valt? De gewone damesmaten vallen meestal wat kleiner uit (in vergelijking met de KnipMode).

Groetjes, Jessica

Klavertje Kleding zei

Hoi Jessica,

Ik weet eigenlijk niet of de Burda groot valt voor kinderen, ik maar er erg weinig uit. Heb wel het korte broekje uit dezelfde Burda gemaakt, maar die valt precies goed.Misschien heb ik de pas ook wel wat te ruim geknipt, maar inderdaad even goed meten.

Groetjes Nel